fbpx Подготвят инициативи за часът на Земята | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Подготвят инициативи за часът на Земята

Подготвят инициативи за часът на Земята

На 29 март от 20,30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часът на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

Вече над 40 български общини, заедно с институции и знакови сгради заявиха участие и подкрепа за Часът на Земята. През 2013 г. 103 селища се включиха в отбелязването му с притъмняване на светлини, шествия, състезания и светлинни представления.

Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата са цел на Часът на Земята през 2014 г. „Използвай силата си, за да промениш света“, е призивът на WWF, с който организацията обединява и популяризира хиляди проекти на всички континенти – от спасяването на леопардите в Русия, през опазване на горите и подкрепа за местните общности в Мадагаскар, до събиране на средства за традиционните рибарски общности във Филипините, за да продължат устойчивото потребление на морските ресурси.

Тази година WWF има и първият си посланик-супергерой на Часът на Земята – Спайдърмен. Целият екип на филма Невероятният Спайдърмен 2 застава зад акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия, Непал. А при снимането на филма и провеждането на рекламното турне за него са положени специални усилия да се пестят ресурси и да не се замърсява околната среда.

Sony Pictures Entertainment, студиото зад продукцията, и партньорът им в България - Александра филмс, също подкрепят Часът на Земята. Затова на 29 март и киноверигата "Арена", заедно с WWF България, ще дадат възможност на всички посетители в кината "Арена" да научат повече за природозащитата в България и да дадат своите предложения за опазването на околната среда.

 

Facebook коментари