Подготвят седмо биенале на малките форми в Плевен

От 1 до 10 септември ще се приемат творби за участие в седмото издание на Биеналето на малките форми в изобразителното изкуство – Плевен – 2014, съобщава сайта infopleven.com. Организатори на културния форум са Община Плевен, ХГ „Илия Бешков”, СБХ- София, СБХ – Плевен с помощта и подкрепата на Министерство на културата и Фондация „Св. св. Кирил и Методий”.

Всеки художник може да участва с до три творби във всяка от трите категории – живопис, графика и скулптура.

Биеналето се провежда под патронажа на кмета на Плевен. Неговата цел е да стимулира творческите изяви и контакти на българските художници от всички поколения и да представи съвременните тенденции и постижения в областта на малките форми в изобразителното изкуство в национален мащаб.

При откриването на Седмото биенале на малките форми на 24 октомври 2014 г.  в ХГ „Илия Бешков” ще бъдат обявени и носителите на отличия. По традиция ще бъдат връчени следните награди: Голяма награда на СБХ – София  - 1200 лв.,награда на МФ „Св. св. Кирил и Методий”  -1000 лв, награда на Община Плевен – 1000 лв, и четири равностойни награди по 800 лв по една за основните раздели на биеналето – живопис, графика, скулптура и млад автор – до 30 години. Ще бъдат връчени и 20 почетни дипломи за участие.

По регламент авторите, спечелили награди,  предоставят една от участващите творби за фонда на биеналето. А носителят на Голямата награда получава награда за самостоятелна изложба на следващото Биенале.

Моля коментирайте