Подкрепа за експортно ориентираните фирми

Експортно-ориентираните компании през следващия програмен период на ОП „Конкурентоспособност“ ще имат подкрепа при кандидатстване с проекти. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на бизнес-закуска с Британо-българската търговска камара. Той коментира, че се работи активно за стартирането на електронното правителство, като в началото на 2013 г. ще бъдат предоставени първите 5000 карти за работа с електронни услуги на бизнеса.
По време на дискусията бяха обсъдени и темите, свързани с отворените схеми за кандидатстване по ОП „Конкурентоспособност“, промените в Закона за инвестициите, както и въведения сертификат за качество в туризма.

След срещата с бизнеса министърът участва в семинар на тема „Индия - перспективи в секторите енергетика, транспорт, машиностроене и хранително-вкусова промишленост“, организиран от БТПП. Той запозна фирмите от хранително-вкусовата промишленост с резултатите от 17-та сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Договорени са преференциални условия за участие на българския бизнес на международното инженерно изложение India Engineering Sourcing Show в гр. Мумбай през месец март 2013. По думите му за 15 български участници ще бъдат осигурени безплатни самолетни билети, нощувки и преференциални цени за щандовете на изложението

Facebook comments