fbpx Поглед към интериора на роудстъра Mercedes-AMG SL | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Поглед към интериора на роудстъра Mercedes-AMG SL

Водеща снимка
Да

Поглед към интериора на роудстъра Mercedes-AMG SL

Първият 300 SL Roadster е една от най-известните автомобилни икони. Неговият минималистичен и висококачествен интериор вдъхновява дизайнерския екип за следващото поколение на иконата през 2021-ва. Новата усъвършенствана концепция при конструкцията на автомобила позволява конфигурация на седалките за 2+2 места за първи път от 1989 г. (последно опцията е била налична в моделна серия R 129). Наличието на задни седалки увеличава ежедневната използваемост и предлага място за хора с височина до 1,5 метра.

Отличителна характеристика в интериора е, че той следва посоката на този при S-класата. Симетричното табло е проектирано като мощно крило на самолет. Акцент са четирите новоразработени въздухоотвода, наподобяващи самолетни турбини. Под тях е разположен и централният 12,3-инчов LCD дисплей. Той е интегриран във високотехнологичен подвижен панел, който позволява коригиране на позицията на екрана. Това позволява да се избегнат отражения, причинени от пряката слънчева светлина при шофиране.

Портретният формат на дисплея предлага множество предимства на визуализацията, особено при навигация, както и повече ергономичност и пространство. Новият SL идва и с последното поколение на инфотеймънт системата MBUX (Mercedes-Benz User Experience), характеризираща се с интуитивност и функции за самообучение, подобно на S-класата. Те също така са широко допълнени или заменени от специфичното AMG съдържание и изгледи.