fbpx Половината мъже в Европа гледат 3 пъти седмично мач | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Половината мъже в Европа гледат 3 пъти седмично мач

етикети

Всеки пети европеец гледа средно по 468 часа футбол всяка година. Това се равнява на 28 080 минути или 62 работни дни, прекарани в гледане на този спорт.

В резултат на по-високите си изисквания за зрителско изживяване, почти всеки втори в Европа планира да инвестира в нов телевизор, специално заради спортните събития през това лято.

Трите най-големи разочарования, с които се сблъскват пълнолетните зрители в Европа, докато гледат футбол вкъщи, са следните: невъзможност да идентифицират отделните играчи (28.53%); невъзможност да видят топката, когато преминава от участъци, огрени от слънчева светлина, към сенчестите части от терена (21.47%); твърде малък екран (9.8%).

Подобренията в качеството на картината влияят както на зрителските навици, така и на имиджа на футболистите. Повече от две трети (67.78%) от хората отбелязват, че външният вид на играчите се е подобрил през последните 15 години, докато почти една трета (32.23%) от европейските мъже черпят вдъхновение за стила си от футболистите.