fbpx Половината от хората се чувстват съдени за избора си на партньор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Половината от хората се чувстват съдени за избора си на партньор

Водеща снимка
Да

Половината от хората се чувстват съдени за избора си на партньор

етикети

49% от хората се чувстват съдени за избора си на любовна половинка, докато са на публични места. Те посочват разликата във възрастта (26%), етническата принадлежност/религията (22%) и сексуалната ориентация (14%) като основните причини, поради които техните връзки могат да се считат противоречиви.Това сочи скорошно глобално проучване на шведската компания FOREO по повод Свети Валентин, който става все по-популярен празник, а на някои места е даже предпочитан пред Коледа.

47% от анкетираните пък признават, че се въздържат от обвързване с някого, когото обичат, от страх, че ще бъдат съдени от семейство, приятели или обществото като цяло.

Данните от проучването разкриват още една интересна тенденция – цели 57% от необвързаните съобщават, че се чувстват притиснати да намерят партньор, така че другите да не ги считат като провал. Други 42% признават, че са избрали партньора си, само за да не останат сами.

81% от хората пък смятат, че в съвременния любовен живот сексът преобладата пред сериозните любовни връзки и причината за това не е само растящата популярност на приложенията за запознанства.

Тези резултати като цяло доказват, че не само обществото критикува начина ни на живот, но и самите ние подхождаме еднакво строго към себе си.