fbpx Половината от хората се чувстват съдени за избора си на партньор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Половината от хората се чувстват съдени за избора си на партньор

етикети

49% от хората се чувстват съдени за избора си на любовна половинка, докато са на публични места. Те посочват разликата във възрастта (26%), етническата принадлежност/религията (22%) и сексуалната ориентация (14%) като основните причини, поради които техните връзки могат да се считат противоречиви.Това сочи скорошно глобално проучване на шведската компания FOREO по повод Свети Валентин, който става все по-популярен празник, а на някои места е даже предпочитан пред Коледа.

47% от анкетираните пък признават, че се въздържат от обвързване с някого, когото обичат, от страх, че ще бъдат съдени от семейство, приятели или обществото като цяло.

Данните от проучването разкриват още една интересна тенденция – цели 57% от необвързаните съобщават, че се чувстват притиснати да намерят партньор, така че другите да не ги считат като провал. Други 42% признават, че са избрали партньора си, само за да не останат сами.

81% от хората пък смятат, че в съвременния любовен живот сексът преобладата пред сериозните любовни връзки и причината за това не е само растящата популярност на приложенията за запознанства.

Тези резултати като цяло доказват, че не само обществото критикува начина ни на живот, но и самите ние подхождаме еднакво строго към себе си.