fbpx Ползите от картонените опаковки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ползите от картонените опаковки

Картонените опаковки представят големите предимства за оптимизация на условията за съхранение на хранителни продукти и опазване на околната среда. Чрез многото пластове на опаковките, всеки с различна функция, качеството на хранителните продукти е защитено без да е необходима употребата на консерванти. Това бе коментирано на среща с представителите на Tetra Pak, един от водещите световни производители на на преработвателни и пакетиращи решения за хранително-вкусовата промишленост.
Компанията използва и Асептичната технология запазва добрите хранителни съставки на продукта и поддържа неговата свежест, аромат, вкус, цвят и хранителни стойности за по-дълъг период, без да е необходима употребата на консерванти. Асептичната технология на Tetra Pak е основана на принципа на цялостната изолация и стерилизация на хранителния продукт, неговото изолиране от микроби веднага, щом е пакетиран.
Tetra Pak присъства на българския пазар още от 80те години на миналия век, когато първите машини са инсталирани у нас. Компанията отваря врати в България в началото на 1995г, когато е основано и българското представителство.