fbpx Помощите за бизнеса заради високите цени на електроенергията продължават и през април | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Помощите за бизнеса заради високите цени на електроенергията продължават и през април

Финансовата подкрепа, която получават от държавата всички небитови крайни клиенти заради високите цени на електроенергията, ще продължи и през м. април. Това се договориха представители на българската индустрия на среща с министър-председателя Кирил Петков, в която участваха и министрите на енергетиката Александър Николов и на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

„Целта е работещият и в момента механизъм да продължи да се използва и занапред, като конкретните параметри на подпомагането ще бъдат изяснени до края на тази седмица“, съобщи след срещата министър Николов. Паралелно с това държавата ще разгледа и всички възможни механизми, които могат да осигурят предвидимост на бизнеса по отношение на енергийните му разходи. Сред тях са например структурата на пазара, дългосрочните договори за електроенергия и други.

Представителите на бизнеса изказаха удовлетворението си от конструктивния разговор, който съдейства за намиране на сигурност и устойчиви решения за цената на електроенергията в дългосрочен план.