fbpx Популяризират инвестиционния климат на България зад граница | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Популяризират инвестиционния климат на България зад граница

Популяризират инвестиционния климат на България зад граница

През февруари 2014г. Българска агенция за инвестиции /БАИ/ са организирани 13 промоционални мероприятия, проведени в 11 държави сред по-големите студентски и друг тип компактни организации на нашите сънародници в чужбина. Целта е да бъдат създадени условия за непрекъснато проактивно включване на българската икономически и образователно активна диаспора в чужбина в процеса на привличане на потенциални частни инвеститори и в изграждането на положителен имидж на България.

По покана на БАИ, в събитията участваха експерти от Агенцията по заетостта и лектори, заемащи висши управленски позиции в компании у нас. Основният фокус беше необходимостта от привличането на нови инвестиции в България, възможностите за работа в страната и търсенето на специалисти от чуждестранни компании, стъпващи на българския пазар. На срещите освен студенти присъстваха мениджъри, специалисти по информационни и комуникационни технологии, лекари, икономисти, банкови служители и други специалисти. Те се откроиха като значим потенциал от хора, които проявяват интерес към инвестиционния процес в България.

Над 750 участници общо са регистрирани във всички проведени мероприятия. От обобщената информация по реализирането на проекта е видно, че най-висока посещаемост е имало във Виена, Мадрид и Ню Йорк. А като най-активна се е откроила студентската група в Париж.


 


 

Facebook коментари