fbpx Порше БГ с отличие за надежден и коректен партньор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Порше БГ с отличие за надежден и коректен партньор

Ежегодния конкурс на концерна, Group Fleet International Awards оценява надеждността, експедитивността и професионалния подход на фирмите вносители на автомобилните марките от структурата на Volkswagen AG, при организирането на търгове за корпоративни клиенти и осъществяването и поддържането на контактите със същите.

Фирма Порше БГ, която е на българския пазар от 2004 година, получи приза за 2-ро място в конкурса в конкуренция с всички останали европейски държави.

Наградите се определят на базата на електронна мониторинг платформа, която оценява съответните критерии на база на въведените данни от отделните пазари. Сред големите клиенти, които са избрали за автопарка си марките Audi и Volkswagen са Henkel, Teva Pharmaceutical, Bosch, Strabag, Festo, Novartis, HP, Pfizer , Roche и др.

Порше БГ е вносител на марките Audi и Volkswagen леки и лекотоварни за България. Фирмата е дъщерно дружество на базирания в Залцбург Порше Холдинг, който от 2011 е собственост на концерна Volkswagen. В миналото семейната фирма Порше Холдинг, собственост на легендарните автомобилни фамилии Порше и Пиех, създадена през 1947 е най-успешната търговска структура в автомобилния бранш в Европа представител на марките от групата на Volkswagen: Seat, Skoda, Volkswagen, Audi, Lamborghini, Bugatti и Bentley. В момента фирмата оперира в 22 държави в света, между които Колумбия, Чили, Китай, Япония, Бурней. В България е в топ 3 по продажби и пазарен дял с марките Audi и Volkswagen леки и лекотоварни.