fbpx Пощенска банка отбеляза 20 години на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пощенска банка отбеляза 20 години на българския пазар

Пощенска банка отбеляза 20 години на българския пазар

Пощенска банка отбеляза своя 20-годишен юбилей на българския пазар. По време на церемонията г-н Огнян Донев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) връчи на Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, почетния златен знак на Конфедерацията, с който се удостояват членове на КРИБ, показали изключителни резултати в своята дейност, с особен принос за развитието на организацията на българската икономика.

Създадена като Българска пощенска банка през 1991 г., днес Пощенска банка се нарежда сред най-големите банки в България с пазарен дял от около 10% и е част от международната банкова група Юробанк И Еф Джи, а общият размер на инвестициите на Групата в България надхвърля един милиард лева. Финансовата институция е пазарен лидер в областта на депозитите, ипотечните кредити, потребителските кредити и кредитните карти. Банката е разпознаваема като една от най-добрите корпоративни банки – предпочитан партньор както на държавни институции, така и на големи корпоративни и институционални клиенти и има важна роля на местния паричен пазар, на пазара за държавни ценни книжа и в инвестиционното банкиране.

През своята 20-годишна история Пощенска банка работи активно и в областта на корпоративната социална отговорност. Банката реализира и подкрепя редица проекти в сферите на образованието, изкуството, спорта, грижата за околната среда и корпоративното дарителство. В продължение на 7 години банката инвестира в българското средно образование чрез програмата „Силен старт”, провеждана под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и в партньорство с редица неправителствени организации. През 2011 г. банката публикува за трети път свой КСО отчет, като тази година издаде първия български доклад за корпоративна социална отговорност, изготвен в съответствие с международния стандарт G3 на Глобалната инициатива по отчетност (GRI) и заверен от независим външен одитор.

facebook коментари