Пощенска банка откри новата си централа в София

Пощенска банка откри официално новата си централа в присъствието на кмета на София, Йорданка Фандъкова, представители на държавната администрация, Българска народна банка, клиенти, партньори, медии и служители на банката.

Новата централа на финансовата институция, носеща името Офис парк Пощенска банка, е разположена в един от най-бързо развиващите се райони на столицата, на бул. „Околовръстен път“ 260, на обща площ от 12 500 м². Сградата ще помещава цялото административно ядро на институцията с близо 900 служители. Новата централа отговаря на световните стандарти за енергийна ефективност, което намалява потреблението на електричество и вода с до 50%. В сградата е реализиран и екологичен проект за централизирано разделно събиране и рециклиране на употребените консумативи.

„Тази сграда означава много за нас. Тя е символ на международната насоченост и основна стратегическа позиция на Пощенска банка на банковия пазар в България. Във времена на спад на чужди инвестиции в страната банката инвестира 40 милиона евро в този проект. Гордея с постиженията на нашия екип, който притежава опита, знанията и потенциала да продължава да предоставя отлично обслужване на милионите ни клиенти в страната“, коментира г-н Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.