fbpx Потребителите оценяват все повече предимствата на мобилните технологии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Потребителите оценяват все повече предимствата на мобилните технологии

Потребителите се интересуват повече от новите възможности за мобилни разплащания, отколкото от сигурността им. Като цяло разговорите с позитивен тон относно мобилните плащания продължават да нарастват. През 2014 г. 94% от дискусиите в социалните мрежи в световен мащаб бяха позитивни, в сравнение със 77% през 2013 година и 70% през 2012 година. Дискусиите с позитивен тон се фокусират основно около иновациите и търговските обекти, които приемат разплащания с карти и парични трансакции.

Въпреки че дискусиите относно сигурността са били сред най-положителните в проучването, обемът им е бил относително малък. Разговорите относно дигиталните иновации и предимствата на мобилните технологии и свързаните устройства представляват най-голям обем от дискусиите в социалните мрежи през 2014 г. (71%).

    Удобство е най-положителният аспект на мобилни плащания (94% от разговорите по темата са позитивни). Потребителите споделят предимно опита си с покупки, направени с мобилни устройства, както и мнения за това, че биха могли да използват мобилните технологии и за ежедневни покупки.

     

      Заедно с удобството, често дискутирани теми по отношение на иновациите са и допълнителни възнаграждения и стимули, като купони, програми за лоялност (24% от заинтересованите страни). Данните са представени на Mobile World Congress MasterCard.