fbpx Повече пътници в самолетите у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Повече пътници в самолетите у нас

Повече пътници в самолетите у нас

През май Летище София е обслужило 310 866 пътници, което е с 11% повече в сравнение с 2010 г. Пътувалите по международни редовни линии са се увеличили с 27 500 в сравнение с месец май на предходната година, а пътникопотокът по вътрешните линии е нараснал с цели 30%. На Летище София през изминалия месец са излетели и кацнали 4 106 самолети. Техният брой бележи ръст от 5,4 % спрямо същия месец на 2010 г. Най-висок остава делът на редовните полети зад граница, който е 75% от общия брой кацания и излитания.

За май са обработени 1 357 тона товарни и пощенски пратки. Това е със 140 тона повече в сравнение с карго обемите от май миналата година и представлява ръст от 11,5%. С 22% са се увеличили въздушните пратки, превозвани със специализирани товарни самолети.

През миналия месец летището е посрещнало още една нова авиокомпания, а българските туристи имат възможност за удобен полет до най-източния остров от канарския архипелаг - Ланзароте. Всеки четвъртък от София до Аресифе лети испанската авиокомпания Air Europa, член на световния авиационен алианс Sky Team. Полетите се изпълняват със 186-местен самолет Боинг 737-800 и се обслужват на Терминал 1 на Летище София.От началото на юни Турски авиолинии увеличиха своите полети от Истанбул до София като добавиха към ежедневната връзка допълнителни честоти в дните понеделник, сряда, петък и неделя.