Пожарните поделения с нови автомобили DANGEL BOXER 4х4

70 автомобила DANGEL BOXER 4х4 бяха предадени на „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР. Автомобилите са по договор за обществена поръчка по проект „Повишаване капацитета на териториалните структури на ГДПБЗН – МВР за реакция при наводнения” по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013”.

Целта на проекта е доставка на модерно оборудване и техника за териториалните звена на ГДПБЗН-МВР за извършване на разузнавателни и спасителни действия в наводнени територии, осигуряване на защита на пострадалото население и при необходимост - на бърза и безопасна евакуация на всички застрашени населени места, осигуряване на помощ на пострадали от наводнения граждани и/или при евакуация от застрашени или залети територии чрез изграждане на лагери за временно настаняване, съвместно с усилията на местните органи на самоуправление и институциите имащи отношение към защитата при наводнения и овладяване на последствията от наводнения.

DANGEL BOXER 4x4 e автомобил с повишена проходимост, произведен на база Peugeot Boxer, оборудван със съединител с автоматично управление /вискомуфа/. Той разпределя към задната ос част от въртящия момент на двигателя в случай на загуба на сцепление на предната ос. Преминаването към задвижване 4x4, без шум и придърпване, се извършва напълно автоматично и не изисква никакво въздействие от страна на водача.

70-те автомобила DANGEL BOXER 4x4 ще бъдат разпределени в 28 Областни управления "Пожарна безопасност и защита на населението" и ще улеснят достъпа на спасителните екипи на ГДПБЗН-МВР до труднодостъпните засегнати (залети) райони и ще позволят извършването на спасителни операции и аварийно-възстановителни работи на мястото на инцидента, бедствието.

 

 

Facebook comments