fbpx ПР агенциите с остра позиция за управлението на ковид кризата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

ПР агенциите с остра позиция за управлението на ковид кризата

Българската асоциация на PR агенциите, която обединява най-големите български и международни агенции на нашия пазар излезе с официална позиция за комуникационното управление на ковид кризата у нас. Ето какво се казва с тяхното писмо:

"Като граждани и като комуникационни специалисти ние сме изключително загрижени за начина, по който комуникационно се управлява COVID кризата в България.

Загрижеността ни идва от факта, че неподходящите послания и политическото избягване на адекватни мерки се отразяват не само на нашия бизнес, на бизнес климата като цяло в България, но и на здравето и живота на българските граждани. В условията на безпрецедентна криза, която разтърси не само нас, но всички хора по света, всички световни лидери и правителства са насочили огромни усилия в комуникации за управление на тази криза – разяснителни кампании за налаганите ограничителни мерки, разяснителни кампании за ползите и рисковете от ваксините. Светът постепенно започва да излиза от това бедствие, като в повечето европейски страни ваксинационният обхват позволява да се върнат към нормалния си живот.

България може би е единствената европейска страна, в която няма адекватна комуникация – както при управление на кризата, така и разяснителна за ваксините. За съжаление резултатите са най-нисък ваксинационен обхват и най-голяма смъртност. В основата на проблема е липсата на доверие на българските граждани в институциите и политиците. Доверие се гради трудно и със системни усилия, но в основата му е честна и последователна комуникация.

Не само като комуникационни специалисти, но и като представители на бизнеса и като част от нашето общество, ние също сме подложени на всички рестрикции, объркващи послания, неадекватно говорене, които не само че не решават кризата, но и я задълбочават.

Апелираме към управляващите кризата институции да вземат спешни мерки, да проведат консултации с експерти и да предприемат действия за подобряване на комуникацията с българските граждани. Нашата асоциация е готова да помогне с експертиза и консултации.
Това е единственият верен път към възстановяване на доверието и излизане от кризата, в която всички живеем!".