fbpx PR на килограм… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

PR на килограм…

“Абе, мани го този, само си прави PR…”. Чуваме тази фраза от години къде ли не. Напоследък обаче я произнасят най-вече политици, когато искат да кажат, че някой нищо не върши или пък това, което върши е само един пълен с въздух балон. И някак си тези, които не знаят какво се крие зад тази странна абревиатура, пък и изписана на латиница, започнаха да я възприемат точно така.

Ами да! Защо пък не? Една партия казва на друга партия – само си правите PR и това автоматично означава, че посочената партия лъже.

Едва ли в модерния ни, все повече англо-саксонски диалект на българския език има по-голяма заблуда и трябва много добри усилия, за да бъде тя опровергана.

Public Relations, изключително некадърно преведено преди години в България като „връзки с обществеността“, всъщност е единствено и само бизнес на истината, която ни прави достъпна чрез своите специфични инструменти.  Това е и най-точната кратка дефиниция на този бизнес, която разпространявам от години – да казваш истината така, че тя да бъде разбрана.

И докато все още някой си мисли, че може да наеме PR компания, за да му „оправи“ имиджа или да го направи от лош – добър, или от некадърен – професионалист, все пак е добре да се знае, че дори и това не се случва „на килограм”.

Всеки проект си е за всички отделен случай и за всеки отделен клиент. Само едно обединява всички тези проекти или клиенти. Истината.