fbpx Правилата за достъп до проекти да се опростят | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Правилата за достъп до проекти да се опростят

"Хората искат българската икономика да работи и да бъде ефективна", каза заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на регионалната конференция „Прозрачност в управлението на обществените поръчки“, организирана от посолството на САЩ у нас.
Една от основните предпоставки това да се случи е активният диалог с бизнеса, в резултат, на който правилата за достъп до проекти, финансирани с обществени средства, да бъдат максимално опростени и прозрачни.
Драгомир Стойнев изрази задоволството си от организирания форум, чиято тема е изключително актуална в контекста на общите ни усилия да изградим предвидима и конкурентна бизнес среда. Пред участниците в конференцията той очерта предстоящите стъпки в тази посока: "Трябва да опростим процедурите, така че, когато се кандидатства, да се знае, че държавният служител не е враг и пречка на българския бизнес. Напротив, той трябва да му помага, за да улеснява усвояването на средствата. Не е нормално да има забавяне на усвояването и да губим пари", подчерта Стойнев. Той поясни , че планираните мерки за възстановяване на икономиката трябва да бъдат предприети спешно, защото още шест месеца безвремие ще бъде пагубно.