fbpx Предсезонна атака на чужди пенсионери по морето | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Предсезонна атака на чужди пенсионери по морето

15 000 австрийски пенсионери ще почиват в Слънчев бряг пет седмици годишно през пролетта на 2013 и 2014 г. Групите ще пристигат от края на април. Гостите ще бъдат настанявани в четиризвездни хотели при пълен пансион. Програмата им включва екскуризии до Созопол и устието на р. Ропотамо, до Котел и Жеравна и посещение в с. Еркеч с фолклорна програма. Специално за тях се предвиждат и празнични концерти в бургаската опера – всеки четвъртък. Очакванията са само от наставянето като приходи в курортния комплекс да постъпят 1.5 млн. евро.

Почивката на хората от третата възраст се организира от австрийския Съюз на пенсионерите, който всяка година провежда т.нар. „пролетни срещи” за своите членове. За 2013 г. Слънчев бряг е избран за дестинация на туристи от австрийските области Niederösterreich, Salzburg, Steiermark и Tirol. В същото време пенсионерите на другите 4 провинции посещават италианския курорт Castellanetа Мarina. Разменят се след година на ротационен принцип .

Средната възраст на туристите е 70 години. Затова туроператорската фирма е отправила молба към собствениците на магазини в комплекса да бъдат информирани за присъствието на туристите и приканени да отворят и адаптират обектите към условията на предсезон, когато ще почиват чуждите гости.
Съюзът на австрийските пенсионери е предвидил широка едногодишна кампания във вестника си „Унзере Генерацион“, в която да рекламира България. По време на пролетната среща ще се осъществи и информационно пътуване на представители на пресата до Слънчев бряг с участието на всички големи австрийски печатни медии и държавната австрийска телевизия ORF.