fbpx Представиха първото такси за хора с двигателни затруднения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представиха първото такси за хора с двигателни затруднения

Първия в страната таксиметров автомобил, сертифициран и пригоден напълно за превоз на пътници с над 75% обездвиженост бе представен от Mastercard и Yellow taxi. Иновативно оборудваното такси ще бъде на разположение на всички клиенти на компанията в края на месец май, осигурявайки комфортно придвижване на пътници с двигателни затруднения, които могат да го използват без необходимост от асистент и без да се налага да напускат инвалидната количка. Така съвместният проект на Mastercard и Yellow Taxi им дава свободата да се придвижват самостоятелно до всяка точка на столицата.

Специализираният автомобил е фабрично оборудван с рампа, колани и всички останали необходими аксесоари, които гарантират безопасно и комфортно придвижване на хора с двигателни затруднения. По този начин вече не се налага пътници, използващи инвалидни колички, да слизат от тях по време на пътуване. Наред с това, шофьорите на Yellow special taxi са преминали специализиран курс в БЧК и са обучени за безопасно и максимално комфортно обслужване на пътниците с двигателни проблеми.

„Кампанията „Наистина достъпно пътуване“ е възможност да помогнем на много хора да открият свободата да се придвижват достъпно  и комфортно. Ние в Mastercard знаем, че да предлагаш добра услуга на клиентите означава да ги пренесеш в нова зона на комфорт и сигурност – там, където иновативните решения са част от настоящето“, каза Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония.

„Радваме се, че си партнираме с Mastercard в този проект. Сигурни сме, че подобен автомобил ще бъде полезен. Това е поредната иновация на Yellow Taxi след електрическото такси и мобилното приложение Yellow Taxi App. Съвсем скоро ще пуснем в употреба и най-новата ни линия автомобили, които ще предлагат още по-голям комфорт на клиентите ”, сподели Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi.