Мениджърите споделят – сезон 4, част XVI

Представяме Емил Емилов, собственик на ИНТРА Партнерс (ВИДЕО)

 

В проекта "Мениджърите споделят", сезон 4, днес ви срещаме с Емил Емилов, което е собственик и създател на консултантска компания ИНТРА Партнерс.

"Създадох този проект преди 12 години с основен акцент върху предлагането на специфични услуги, от които има нужда всеки малък и среден бизнес акцент върху данъчните и финансовите услуги. С течение на годините се разраснахме и предлагаме повече услуги - нетуъркинг и кроснетуркинг мениджмънт, представяне и извеждане на български компании на чужди пазари, представяне на България пред чужди инвеститори.

Стартирахме дейността си и в Лондон, където е основният ни офис, като основното оперативно звено е в София, но имаме офис и в Москва и в Белград. Екипът ни е малък – общо сме 30 души.

Аз съм на принципа, че няма писани правила, по които се работи – най-често в бизнеса се играе според ситуацията с нюх. Аз лично следвам правилото на No limit. Убеден съм обаче, че българите не отстъпваме, на който и да е мениджър, от който и да е край на света. Присъствал съм на много мениджърски срещи на редица световни компании и мога да заявя, че образованието, познанията и възможностите на моите колеги, както и на хората, които аз познавам и управляват бизнес в България, не отстъпват по нищо на колегите им от други държави.

Имам обаче лично правило - никога не вярвам на предубедени фантазьори по отношение на бизнеси и създаване на велики бизнес проекти. Затова в нашата компания изследваме нещата от реалната и работещата им страна. Залагам обаче на креативността на млади хора, които искат да се учат, да рискуват в работата си и във взимането на решения.

В нашата компания имаме едно неписано правило – не работим с публични средства и никога не сме консултирали и участвали в проекти, които касаят публичен ресурс. И това ще продължи, поне докато аз управлявам. Изцяло сме ориентирани в В2В взаимоотношения.

България е приятно място, имаме прилични условия, но трябва да подчертая – при една форма на абстрахиране от външната среда, която е променлива, различна и непостоянна. Нашата мисия е да създаваме работещи решения за бизнеса и да администрираме целият бизнес проект.

В заключение – всеки предприемач трябва да знае, че в бизнеса има рискове. Ние сме част от едно глобално общество, в което се преплитат много интереси и енергии, с които трябва да се съобразяваме, а не да хленчим. Знаете, че понякога бизнесът е измама и театър. А измамата и театърът са един вид война, затова и ние воюваме ежедневно.".

 

Коментари

Здравейте! Имате ли интереси към Азия ?