fbpx Предстои първото изложение за стартъпи Sofia Startup Expo 2018 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Предстои първото изложение за стартъпи Sofia Startup Expo 2018

Първото в България изложение за стартиращи иновативни компании ще отвори врати на 13 – 14 март 2018 г. в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“ и ще събере под един покрив цялата стартъп екосистема, необходима за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес. Събитието включва двудневно изложение и еднодневна конференция на тема „Перспективи пред стартъпите в България“.

„Вече и в България стана модерно да се говори за стартъпи, да се правят стартъпи, да се подпомагат стартъпи, дори държавата им обърна внимание. Но те имат нужда от експозиция и подкрепа, за да излязат на пазара и да тръгнат напред. Затова правим експо - изложение на идеи, на финансови инструменти и на ноу-хау“, казва Димитрина Христева, ръководителят на проекта.

По думите й всички, които дойдат на 13 -14 март в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк, ще спечелят - едни ще спечелят идеи за бизнес, други ще спечелят финансиране, но всички ще спечелят интересни контакти и знание от по-опитните. „Искаме повече иноватори и нови предприемачи да се включат, независимо от сектора, в който стартират, защото всяка нова идея, която задоволява определена потребност в обществото, може не просто да промени пазар, а да създаде нов пазар. Затова създадохме различни програми за участие – някои на съвсем символични цени, други – напълно безплатни, за да дадем шанс на всички създатели и съзидатели да се представят на изложението“, подчерта Христева. Заявки за участие се приемат до 10 март.