fbpx Премиера на Haval F7x и електрическата Ora на щанда на Great Wall | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Премиера на Haval F7x и електрическата Ora на щанда на Great Wall

Автосалон София 2019

Премиера на Haval F7x и електрическата Ora на щанда на Great Wall

Дебют пред българска публика направи най-новият SUV на Great Wall – Haval F7x. Българският пазар е и първият външно-търговски пазар, на който GWM ще предлага този автомобил.
Това, което отличава моделите от F серията на Haval от познатата до този момент H серия e постигнатото технологично съвършенство. Повече технологии, авангарден дизайн, безкомпромисна сигурност ще получат собствениците на новия Haval F7x.

Моделът се предлага с 2-литров, бензинов турбо двигател, с мощност от 224 к.с. и 385 Nm въртящ момент. F7x разполага с интелигентно 4х4 задвижване и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Високотехнологичният автомобил е с ниво на автономност L2, което означава, че управлението му може да бъде поето почти напълно от автопилота. Част от системите интегрирани в него и които позволяват всичко това са: адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на челен сблъсък с функция за автономно спиране и разпознаване на пешеходци, активен асистент за спазване на лентата на движение и за поддържане на траекторията, както и система, която разпознава пътните знаци и това дали шофьорът е уморен.
F7x е първият купе-кросоувър в гамата на Haval, който въпреки своя скосен покрив предлага достатъчно вътрешно пространство и комфорт за пасажерите.

На щанда на Great Wall може да се види и най-новата марка за българския пазар – ORA. Тя е специализирана в производството на електрически автомобили. Под капака на представения модел Ora IQ е поместен електромотор с мощност 163 конски сили, захранван от литиево-йонна батерия с капацитет 46.5 киловатчаса. При напълно заредена батерия, този електромобил може да измине пробег до 400 км.