fbpx Премиера за големия SUV Peugeot e-5008 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Премиера за големия SUV Peugeot e-5008

етикети

Новият PEUGEOT E-5008 задава нов стандарт като единствения изцяло електрически SUV, който предлага изключително обитаемо пространство за 7 пътници и до 660 км електрически пробег. Възползвайки се от платформата STLA Medium и произвежданата във Франция батерия, E-5008 отговаря на нуждите на клиентите, които търсят голям SUV с изявен дизайн, приветлив интериор и ефективна електрическа производителност. PEUGEOT предлага също пълно спокойствие на своите клиенти, като осигурява PEUGEOT E-5008 с гаранция за 8 години/160 000 км чрез програмата ALLURE CARE.

Новият PEUGEOT E-5008 ще се продава от есента на 2024 г. Гамата ще включва две версии, Allure и GT, с три пакета опции за улеснен избор и три електромотора (210 к.с., 230 к.с. с дълъг пробег и 320 к.с. Dual Motor с 4-колесно задвижване) както и с два електрифицирани силови агрегата – хибрид 48V (136 к.с.) и plug-in хибрид (195 к.с.).

E-5008 GT е оборудван по стандарт с новата Pixel LED технология на PEUGEOT. Тя автоматично адаптира предните фарове спрямо пътните условия, като поддържа оптимална осветеност без да смущава другите участници в движението.

Новият E-5008 се предлага в шест цвята: Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey и Titanium Grey.  При версия GT двуцветният вариант с покрив в черен гланц е стандартно оборудване.

Нов централен извит екран

PEUGEOT комбинират два от трите основни елемента на i-Cockpit®, head-up дисплея и големия централен сензорен екран. Сега те са интегрирани в извит панорамен екран, състоящ се от единичен 21-инчов HD панел, който се простира от левия край на бордното табло до централната конзола.

Централната част на бордното табло съдържа лостчетата i-Toggles – сензорни бутони с пълни възможности за персонализация, които могат да бъдат програмирани за бърз достъп до десет от предпочитаните от потребителя функции: обаждане на контакт, стартиране на навигация до често използвана дестинация, приемане на любима радиостанция, задаване на идеалната температура на климатика и др.

До 7 пътника

E-5008 може да настани до седем пътници. Ред 3 предлага седалка тип „пейка“ с две отделни облегалки, снабдени с регулируеми подглавници. Тези седалки осигуряват истински комфорт: дебелина и мекота на възглавниците, по-високи облегалки и оптимизирано пространство за главата за възрастни пътници.

Благодарение на дългото междуосие новият E-5008 предлага забележително пространство за краката на ред 2, а ред 3 задава нов стандарт в сегмента C-SUV по отношение на обитаемост.

Ред 2 на новия E-5008 е оборудван с удобни седалки, които комбинират плъзгаща се седалка тип „пейка“, делима в съотношение 60/40, с делими облегалки 40/20/40, осигуряващи перфектната комбинация от модулност и комфорт.  

Ред 3 предлага седалка тип „пейка“ с две отделни облегалки, снабдени с регулируеми подглавници. Тези седалки осигуряват истински комфорт: дебелина и мекота на възглавниците, по-високи облегалки и оптимизирано пространство за главата за възрастни пътници.