fbpx Премиера за новия C3 Aircross. За първи път и със 7 места | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Премиера за новия C3 Aircross. За първи път и със 7 места

етикети

C3 Aircross бе представен напълно преобразен с нова технологична платформа и SUV дизайн, който излъчва самоувереност и издръжливост в хармония с новия стилистичен език на марката Citroën. Каросерията е с увеличена до 4,39 метра дължина, която предлага както изключителен комфорт на пътуване, така и простор и оптимално разпределение на вътрешното пространство. C3 Aircross, чиято петместна версия е еталон по отношение на простора на втория ред седалки, вече се предлага и във вариант със седем места – за първи път в този пазарен сегмент

Новият C3 Aircross използва интериорната концепция C-Zen-Lounge® с Head-Up дисплей и намален диаметър на волана, допълнена от новите седалки Citroën Advanced Comfort®, с оптимизирано оформление за оптимална опора на тялото. Комфортът на возене е повишен и с внедряването на новаторската технология на окачването Citroën Advanced Comfort® с прогресивни хидравлични ограничители като стандартно оборудване при всички версии на модела. Допълнително спокойствие за водача и пътниците на C3 Aircross осигуряват и всички технологии и функции за асистенция, които потребителите биха могли да очакват в този пазарен сегмент, наред с най-новото поколение инфоразвлекателна система с 10,25-инчов сензорен екран.

C3 Aircross предлага ново задвижване под формата на версията Hybrid 136, оборудвана с автоматична трансмисия e-DCT. Хибридната система с напрежение 48V използва новото поколение бензинов двигател 1.2 PureTech, който е разработен специално за хибридни приложения и включва 40% изцяло нови компоненти. Със своя работен обем от 1199 cм3 и принудително пълнене с турбокомпресор с променлива геометрия, трицилиндровият двигател развива максимална мощност от 136 к.с.

Ще предлага и версия с бензинов турбодвигател с максимална мощност 100 к.с.

Citroën предлага за първи път изцяло електрическа версия на задвижване в сегмента на семейните B-SUV модели. Електрическата версия е перфектно пригодена към изискванията и навиците на шофиране на клиентите в този пазарен сегмент и се задвижва от електродвигател с мощност 113 к.с., захранван от литиево-желязо-фосфатна (LFP) акумулаторна батерия с капацитет 44 кВтч. Автономният пробег се очаква да е над 300 километра и е в процес на хомологация.