fbpx Премиери за HAVAL JOLION, H6 и електрическата ORA CAT у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Премиери за HAVAL JOLION, H6 и електрическата ORA CAT у нас

етикети

Официалният представител на HAVAL за България представи два нови модела от SUV гамата на марката - JOLION и третото поколение HAVAL H6, чиито продажби стартират от този месец.

Компактният SUV на марката, HAVAL JOLION е насочено към онези потребители, водещи активен и динамичен живот и които се намират в непрекъснато движение. Въпреки компактния си размер, междуосието на автомобила от 2 700 мм осигурява достатъчно пространство за пътниците на втори ред седалки. Интуитивното управление е подсигурено от достигнатото ниво на автономност L2, което включва редица системи и асистенти като: системата за поддържане на лентата (LCK), която регулира автоматично волана при отклонение от траекторията, интелигентния адаптивен круиз контрол (ACC,) който контролира скоростта и безопасното разстояние до автомобила, който се движи напред, FCW - системата за предупреждение при опасност от челен сблъсък, AEB - системата за автономно аварийно спиране и др.

HAVAL JOLION е оборудван с Apple Car Play и Android Auto, както и с възможност за безжично зареждане на мобилен телефон. Моделът се предлага с 1.5Т бензинов двигател, предно задвижване и възможност за избор между ръчна и автоматична скоростна кутия. Автомобил HAVAL JOLION със стандартно оборудване може да бъде закупен за 41 990 лева с вкл. ДДС, а този с топ ниво на оборудване за 52 990 лева с вкл. ДДС.

Третото поколение HAVAL H6 е базиран на модулната платформа L.E.M.O.N. и е с изцяло футуристичен и минималистичен дизайн. Пътуването е издигнато на по-високо ниво, благодарение на множеството интелигентни системи за шофиране, които имат за цел да предоставят максимална защита за пътниците, автомобила и останалите участници в движението. H6 разполага с ниво на автономност L2, което включва в себе си: адаптивен круиз контрол (ACC), напълно автоматичен паркинг асистент, 360° камера за наблюдение на пространството около автомобила, асистент за аварийно автономно спиране с функция за кръстовища, система, предупреждаваща за сблъсък при движение на заден ход, асистент, разпознаващ велосипедисти, както и със система, следяща умората на водача.

Моделът се предлага в България с двулитров бензинов двигател с максимална мощност 150 kW и седем степенна автоматична скоростна кутия. Потребителите ще могат да избират между два режима на задвижване и три нива на оборудване. Цените на базовия модел започват от 52 990 лева с вкл. ДДС и пет годишна гаранция.

За първи път в България беше показан и новият електрически модел на GREAT WALL MOTORS – ORA CAT, който направи своя дебют на европейска земя, по време на автомобилното изложение в Мюнхен. Специално за всички ценители на електрическите автомобили, този модел беше докаран от Германия, за да очарова българската публика.

Автомобилът чийто дизайн е определян като ретро футуризъм е с капацитет на батерията от 63 кв./ч. и с пробег от над 400 км. Електромоторът е с мощност от 169 к.с. и ускорява от 0 до 100 км. за 8,5 секунди. Въпреки намигването към класическия дизайн, моделът ORA CAT е изцяло технологичен. Изкуственият интелект в автомобила се управлява от платформата In-Car Smart Services на Qualcomm и чипът на Intel – Smart Autopilot, благодарение на които много бързо и прецизно се обработва информацията от 6-те камери и наличните датчици, за да бъдат разпознати превозни средства, пешеходци, пътни знаци.

Модерният и високотехнологичен интериор се допълва от двоен 20.5‘‘дисплей, който обединява инструменталното табло и инфотрймънт дисплея. Той може да се контролира чрез докосване, с гласова команда, физически бутони или от мултифункционалния волан