fbpx Преструктурирането на завода на VOSS Automotive в Баховица, Ловеч, върви по план | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Преструктурирането на завода на VOSS Automotive в Баховица, Ловеч, върви по план

Немският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS се очаква да стартира продукцията в завода си в Баховица, Ловеч, в средата на месец май 2019 г.

„Преструктурирането на инфраструктурата върви по план. В момента сме на етап, в който подготвяме площта за инсталиране на новите машини.“, коментира Роланд Вайс, изпълнителен директор на VOSS Automotive за България.

Цялостната инвестиция в новия завод възлиза на 15 млн. евро, както съобщиха от компанията миналият месец.

Работните места, които ще бъдат разкрити, са 1000, като същинският процес по наемането и обучението на персонала ще стартира след около два месеца. Първата група от мениджърския екип вече е наета и преминава обучение в централата в Германия.

VОЅЅ, открита през 1931, има дoĸaзaн oпит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили.

Компанията имa зaвoди в цял cвят - САЩ, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония, Πoлшa и седалище в Германия, ocигypявaйĸи paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши и отчита годишен оборот в размер от 545 млн. евро.

VOSS е партньор на водещи фирми от автомобилната и машиностроителната промишленост. Компанията поддържа близки отношения с клиентите си, благодарение на което винаги предлага актуални и полезни решения на пазара. Иновациите и стремежът към най-високо качество на продукцията са основната мисия на VOSS Automotive.