fbpx През 2018 г. една трета от инвестициите ще са за увеличаване на производствения капацитет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

През 2018 г. една трета от инвестициите ще са за увеличаване на производствения капацитет

През 2018 г. една трета от инвестициите ще са за увеличаване на производствения капацитет

Прогнозите са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет – около 1/3 от всички инвестиции. Това съобщи заместник-министъра на икономиката Александър Манолев по време на церемонията по връчване на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата. По думите му около 20% инвестициите ще бъдат за въвеждане на нови технологии в производството.
“В края сме на една добра година за българското производство. Компаниите ни се развиваха устойчиво и достигаха все повече нови пазари. Факт, който се вижда и по статистическите данни – износът на страната ни расте с 14%”, каза зам.-министър Манолев. Той акцентира и на факта, че една от най-големите агенции – Standard&Poor’s повиши кредитния рейтинг на страната и той вече е в инвестиционната скала.

Зам.-министър Манолев връчи наградата в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.“
На церемонията присъстваха и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов и др.