fbpx Приказки за флейта“ от Фортисимо Фамилия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Приказки за флейта“ от Фортисимо Фамилия

 На 24 ноември в Камерна зала на Концертен комплекс „България”, Максим Ешкенази и фондация „Америка за България“ представят в партньорство със Софийската филхармония концерта „Приказки за флейта” за деца и родители, в рамките на програмата „Фортисимо Фамилия”.

Солистка е флейтисктата Цветелина Белева „Надявам се децата на тази възраст да започнат да харесват и ценят класическата музика, а после сами да решат дали да я обикнат или не. Вярвам, че без да се опитваме да ги правим музиканти, чрез качествената музика ги правим по-добри, по-богати на чувства и емоции. За мен друга важна роля на програмата „Фортисимо Фамилия” е да убеди децата, че трябва да имат уважение към музиканта, към инструмента, защото той е сякаш продължение на ръцете ми”, споделя Цветелина.
По време на всеки от двата концерта от вълшебната флейта на Цветелина ще чуем разпознаваема филмова музика, „Бадинера” на Йохан Себастиан Бах, танц от „Лешникотрошачката” на Чайковски, за който ще й партнират още две флейти, както и предизвикателството пред всеки флейтист – необикновеното чуруликане на птичката от „Карнавал на животните” на Камий Сен-Санс.

За да допълни музикалните и артистични превъплъщения на Цветелина, на сцената ще бъде и ексцентричната Мария Силвестър. Забавната телевизионна водеща е в състояние да ви разсмее до сълзи, да разкаже най-необикновените истории и да вземе публиката със себе си на пътешествие, където въображението и реалността се заплитат в стегнат моряшки възел.
24 ноември,Предвидените са два концерта от 11:00 часа, за който билетите са разпродадени и извънреден от 12:30 часа. Цена на билета: 5 лв. (за деца) и 7 лв. (за възрастни)