fbpx Принцеса Мириам представя авторските си бижута в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Принцеса Мириам представя авторските си бижута в България

Принцеса Мириам представи ексклузивно в България авторските си колекции бижута на изложбата Miriam de Ungria: Отвъд въображението. Експозицията бе официалнo открита със стилен коктейл, на който присъстваха Н.В. Симеон II и съпругата му Н.В. Маргарита, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и редица дипломати и представители на бизнеса.

Изложбата Miriam de Ungria: Отвъд въображението е отворена за посещение на 19, 20 и 21 април от 11 до 21 часа в Paradise Center в София, ет. 3 /бивша Iskra Art Gallery/. Посетителите ще могат да разгледат и закупят бижута от най-новата колекция на принцеса Мириам – Meninas, вдъхновена от едноименната картина на испанския художник Диего Веласкес. По време на изложбата ще бъдат показани и спечелилите световна известност колекции Asia, Just Say It, Color, Ovals, Universe, Limited Edition, Ellipse, Clover. Особено специална е колекцията Hearts and Roses, която е вдъхновена от българската роза.

„Българската публика ме очарова с вкуса и вниманието си към детайла. Затова държах да представя най-новата си колекция тук, защото знам, че красотата и оригиналният стил са високо ценени. В новата си изложба съм заложила на нестандартни форми, пречупени през усещането ми за елегантност и модерност“, сподели принцеса Мириам.

 

Всички бижута на MdeU – марката на принцеса Мириам – са ръчно изработени в Испания, с ярък почерк и запомнящи се акценти. Те са от 18-каратово злато, декорирани с естествени камъни и диаманти. От 2014 г. насам марката се е наложила в цяла Европа като символ на стил и изящество и е предпочитан избор както за най-специални събития от висок клас, така и за незабравими лични поводи.

Принцеса Мириам проявява силен интерес към бижутата и тяхната изработка още от ранна възраст и затова не е случайно, че завършва история на изкуството в университета „Комплутенсе“ в Мадрид. Специализира гемология и дизайн на бижута. Освен дизайнер, тя е и специалист гемолог, който оценява скъпоценни камъни. Принцесата създава първата си колекция през 1991 г. Няколко години по-късно тя вече работи за световно известната испанска компания Carrera y Carrera. През 2002 г. представя колекцията си от бижута „Градина от рози“ в Ню Йорк, която й отваря вратите за международния пазар. През 2014 г. принцеса Мириам създава собствената си марка MdeU и започва да продава бижутата си на уебсайта http://www.mdeu.es/, както и в най-голямата испанска верига универсални магазини „Ел Корте Инглес“. Моделите й се отличават със собствен почерк, индивидуалност и елегантност и налагат нови тенденции в бижутерското изкуство. Принцеса Мириам е сред основателите на Испанската асоциация на оценителите на бижута, като през годините е била неин президент, а понастоящем – член на Борда на директорите. През 2003 г. принцеса Мириам става кръстница на уникалния диамант – Звезда на белгийската корона, като с него изработва изящно 150-каратово колие, представляващо изкусно сплетени диаманти с бял блясък. Принцеса Мириам има много специална връзка с България, тъй като е съпруга на покойния княз Кардам и снаха на Н.В. Симеон II.