fbpx Продажбите на обновеното SUZUKI SX4 S-Cross започват края на септември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Продажбите на обновеното SUZUKI SX4 S-Cross започват края на септември

SUZUKI ще стартира продажбите на обновената версия на популярния си кросоувър SX4 S-Cross на 30 септември, ден преди откриването на международния автомобилен салон в Париж (1-16 октомври), където моделът ще е сред основните акценти със своята официална премиера.

Компактният кросоувър има най-видима промяна в предната част благодарение на нова голяма хромирана радиаторна решетка с вертикални ребра, ново оформление на бронята и предния капак. Значително са променени формите на предните фарове, които са с атрактивни LED светлини и придават на автомобила характерен динамичен вид. Забелязва се и нов дизайн на задните стопове.

 

Във вътрешното пространство правят впечатление основно две неща – качествени материали и мултимедийна система със 7-инчов тъч дисплей, познат от последното поколение на Vitara и изцяло новия хечбек Baleno.

Офроуд възможностите на SX4 S-Cross се засилват от вдигнатия с 10 мм клиренс до 180 мм. Сега вече моделът ще разчита на изцяло нова гама бензинови мотори. Най-малкият е еднолитров BOOSTERJET с мощност 112 к.с. и 170 Нм максимален въртящ момент, представен за първи път през пролетта на тази година при Baleno. За истинска динамика на пътя е 1.4-литровият също BOOSTERJET със 140 к.с. и 220 Нм максимален въртящ момент, познат ни от Vitara S. Единственият дизел в гамата е познатият и досега 1.6-литров със 120 к.с.

Производителят все още не дава данни за разход на гориво и нива на вредни емисии, но обещава, че ще са напълно в съответствие с тенденцията за икономично и екологично представяне на автомобилите Suzuki. Освен с предно предаване в линията на обновения кросоувър ще има и модификации оборудвани със системата за задвижване на четирите колела ALLGRIP.