Проф. Николай Овчаров отново с Ford Transit на Перперикон

Родният Индиана Джоунс, проф. Николай Овчаров, вече седем поредни години се доверява Ford Transit, предоставян от Мото-Пфое в археологическите разкопки.
2011 г. е една от най-важните, според проф Овчаров. В следващите три месеца той и неговия екип ще завършат връзката между Двореца “Светилище” и Акропола, върху която работят вече три сезона. „Очаквахме да приключим връзката по-рано, но тя беше укрепена със 7-8 метра наслоявания, което показва, колко добре е бил укрепен и защитен двореца от варварски нападения. Всеки път откриваме нови и нови интересни следи за живота по тези места, датиращи от II век”, споделя с трепет проф. Овчаров.
Професорът разкрива, че ще работят усърдно и върху северната и източната стена на Акропола, превърнат по-късно в християнска църква. За първи път екипът на известния професор ще изследва и местности в Гърция, тясно свързани с Перперикон. Това ще помогне за откриването на нови интересни факти от историята и връзката между скалната култура от източните Родопи, Егейско море и Беломорието.
Професор Овчаров изрази удоволствието си, че въпреки трудните години Мото-Пфое продължава да го подпомага. Любимите му модели са всепризнатият лидер в офроуда – Defender и Discovery 4.

Facebook comments