fbpx Производството на MINI излиза извън Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Производството на MINI излиза извън Европа

Производството на MINI излиза извън Европа

За първи път британската марка MINI изнася производството си извън Европа. В момента се подготвя сглобяването на MINI Countryman в Индия. Производството се извършва в завода на BMW в Ченай (преди това Madras) и отговаря на най-строгите стандарти за качество, които са в сила при производството на моделите на BMW Group. Стартът на новия монтажен завод на MINI е само една година след началото на продажбите на MINI в Индия и допринася за задоволяване на постоянно нарастващото търсене на автомобили от марката на пазара в Азия.

Първоначално в Ченай ще се произвеждат MINI Cooper D Countryman и MINI One Countryman. Голяма част от компонентите за сглобяването на продаденият в повече от 250 000 екземпляра MINI Countryman се създават от австрийския производствен и развоен партньор Magna Steyr в Грац. Задвижващите агрегати се произвеждат във Великобритания в завода за двигатели в Хемс Хол до Бирмингам. Предварително подготвените елементи се опаковат като готови монтажни комплекти и се транспортират до Индия. В завода на BMW в Ченай се извършва комплектовката с произведени на място детайли, както и крайното сглобяване. 

Бизнесът в Индия постоянно придобива все по-голямо значение за BMW Group. Концернът работи в Индия от 2007 г. със собствено търговско представителство. В началото на 2012 година MINI откри първите пет ексклузивни шоурума за автомобилите на британската марка в Делхи, Мумбай, Хидерабад и Бангалор. Така Индия се превърна в пазар номер 100 във световната търговска мрежа на MINI. От март до декември 2012 година бяха продадени 302 автомобила.