fbpx Първа година без загуби при усвояването на средства от ПРСР | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първа година без загуби при усвояването на средства от ПРСР

Първа година без загуби при усвояването на средства от ПРСР

етикети

 Изплатихме 936 728 521 лева по Програмата за развитие на селските райони през 2013 г. и така за първи път страната ни няма да загуби средства, заяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев на последната за годината пресконференция на МЗХ.
„Работата ни през последните 6 месеца не са ограничава само в разплащане на средства. Ние се погрижихме и за създаването на по-благоприятна среда за българските стопани. Чрез 24-часови проверки по границите на България спряхме нерегламентирания внос, проведохме срещи с производителите, за да чуем от първа ръка техните проблеми, които бяха решавани своевременно”, заяви ресорният зам.-министър.

Вицепремиерът Даниела Бобева коментира, че Министерството на земеделието и храните е едно от най-сложните за управление, поради тежкото наследство и натрупаните с години проблеми. „Борбата с незаконния внос беше ключова за подобряването на ситуацията в сектора и МЗХ има подкрепата на цялото правителство в своите действия”, съобщи г-жа Бобева. Тя информира още, че започват консултации с различни браншови организации по проект за законови промени по отношение на нелоялната конкуренция в сектора на храните.
По време на пресконференцията бе дискутирана и темата за разширяване на износа на български продукти. По това отношение зам.-министър Явор Гечев коментира, че е нужно българските стопани да се обединят, защото в настоящия момент не можем да отговорим на голямото търсене от външните пазари. „Много малка част от родните производители имат капацитета да осигурят големи количества от продукция”, допълни зам.-министърът.

Facebook коментари