Първа конференция за твоето "дигитално" дете

Първа конференция за твоето "дигитално" дете

Според изследване на ЕС, в рамките на следващите 10 години, над 90% от професиите ще изискват ИТ умения? Децата започват да използват интернет на 7-годишна възраст, а в периода 9-16 години, прекарват средно 88 минути онлайн на ден. Специалистите са категорични, че децата днес са неформални лидери на мнение и контролират част от бизнес процесите, години преди да започнат сами да печелят приходите си.

Как “дигиталните деца” повлияват бизнеса, как това рефлектира върху образованието и защо родители и деца не успяват да говорят на един език са само част от темите, които ще бъдат обсъждани по време на Digital KidZ - първата конференция в България, посветена на децата и технологиите, която се състои на 01 ноември 2014 г. в хотел “Земята и хората”. Събитието предлага конференция и зона за забавления за децата на посетителите, където те могат да преживеят дигиталните технологии по един нов, нестандартен и изключително забавен начин, строейки своя първи робот или изследвайки света на физиката, докато изграждат пиано от банани.

Децата до 15г. са поканени да присъстват безплатно.

Конференцията има две паралелни лекционни направления - за родители и учители- как да общуваме с децата си и да извлечем полза от използването на дигитални технологии и за бизнеса - как новите неформални лидери на мнение променят бранд комуникациите и как това повлиява бизнес планирането и маркетинга.

Сред лекторите на събитието са:

  • Жюстин Томс - майка на три деца, предприемач, експерт по дигитален маркетинг, преподавател и основател на ABC Design,

  • Светлозар Петров – управител на JobTiger,

  • Светлин Наков, съосновател на Софтуерен университет,

  • Георги Апостолов, член на УС на Асоциация “Родители” – главен партньор на Центъра за безопасен интернет,

  • доц. Д-р Галина Момчева – ръководител катедра “Технологии” към ВСУ “Черноризец Храбър”.

Потвърдили своето участие са още Димитър Караманчев и Силвия Йорданова, които които ще споделят своите познания по сугестопедия за родители, Емилия Крайнова, основател на Communication Academy, както и Гергана Павлова и Пламен Петров – ментори към Junior Achievement и основатели на първата българска програма за коучинг. 

Билетите за Digital KidZ в продажба. Цената за стандартна регистрация е 58 лв. и включва достъп до всички лекции и уъркшопи, кафе пауза, зона за забавления за децата.

Можете да закупите билети от сайта на събитието - http://digitalkidz.newtrend.events

Използвайте при регистрация код: tbmagazine и ще получите 10% отстъпка от цената.

Digital KidZ се организира с подкрепата на SuperHosting.bg, Ubisoft и pCloud и с медийното партньорство на списание “твоят БИЗНЕС”. Организатор NEWTREND: MEDIA | MARKETING | EVENTS.

 

 

Facebook коментари