fbpx Първата въздушна железница от наши дизайнери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първата въздушна железница от наши дизайнери

Първият прогностичен проект за въздушна железница, която е на стойност 10 пъти по-ниска от подземното метро, е бъде показан тази вечер на откриването на Българско Дизайн Биенале в НЦСИ на ул. Шипка 6.
Ръководителят на проекта - проф. Сашо Драганов от Техническия университет, който е и съучредител на сдружение Велика БОЛГАРИА, ще представи и съвместните автомобилни проекти на българските студенти с Mercedes, Brabus i Medion.

Събитието е не само преглед на постиженията на голямото разнообразие от толкова много "дизайн професии”, но и място за некомерсиален диалог между потребителя и продукта, достъпeн за всички видове публика. Задачата на Биеналето е да представи креативни и иновативни дизайнерски решения и да даде възможност те по-бързо да си проправят път от ателиетата до производството и пазара.

През месец октомври в залите на Националния център за съвременно изкуство – “Шипка” 6 ще се състои Второто биенале на българския дизайн. То ще обедини за пореден път българските дизайнери, работещи у нас и в чужбина, ще приобщи и чуждестранни дизайнери, работещи за или в България.

Цел на Биеналето е да отрази състоянието на българския дизайн през периода 2008 – 2011 г. Чрез изложбата ще се търси генерирането на организационна и информационна структура за съвместна дейност - работна група за създаване на стратегия за по-ползотворно внедряването на дизайнерския труд. Второто биенале ще предостави и платформа за създаване на партньорства между работещите дизайнери, висшите училища и културните институции, производителите и потребители на дизайн.