Първи празник на младото вино

Европейският Рицарски Орден на Виното – Консулат България, и Столична община организират за първи път празник на младото българско вино. В специалното изложение със свободни дегустации на вина участват над 25 български винопроизводители.

Двудневният празник „Да посрещнем младото българско вино – 2010 г.” се организира под патронажа на Йорданка Фандъкова, кмет на София, и със специалната подкрепа на Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите. Специален гост на събитието е Негово Императорско и Кралско Височество Ерцхерцог Шандор фон Хабсбург-Лотарингия, Принц на Тоскана и Велик княз на Румъния.

На 14 декември в 11 ч. бяха връчени отличия за специални заслуги на представители на общинската и държавната власт. Почетен Кръст на Европейския Рицарски Орден на Виното получи Вежди Рашидов, министър на културата. Отличието е за принос към развитието на европейските култура и ценности, винената култура и приятелството. През месец май 2010 г. при гостуването на Княз Естерхази в България г-н Рашидов подкрепи инициативата за създаване на музей на българското вино и национална енотека.

С „Пламък на мира“ бe отличен Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. Отличието се връчва за принос в развитието на европейските културни ценности и политиката за мирно развитие на обществото.

Facebook comments