fbpx Първи тест на електрически автобус на редовен график в Зайзер Алм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първи тест на електрически автобус на редовен график в Зайзер Алм

При много сняг, зимни температури и почти 2000 м надморска височина в средата на януари 2022 електрическият eCitaro G, съчленен автобус, демонстрира своите забележителни възможности при експлоатация на график в Зайзер Алм в Южен Тирол.

Оборудван с  твърдотелни батерии с капацитет от 441 кВч, напълно електрифицираният Mercedes-Benz eCitaro G демонстрира стабилност, сцепление и изпълнение с двойно задвижване.

Електрическият eCitaro G беше използван по маршрут, обслужван от Silbernagl, между двата града Компач (1850 метра над морското равнище) и Салтрия (1680 метра) на Зайзер Алм, най-голямото алпийско плато в Европа, разположено в Южнотиролските Доломити в Италия. Централата на Silbernagel се намира недалеч, в Кастелрут, Южен Тирол. Компанията е фокусирана върху технически иновации и възможно най-добрата им екологична съвместимост. Заради това генералният директор Карло Греко остана много доволен, когато се увери сам във възможностите на eCitaro G, дори и при такива необичайни условия.

Изключително модерната и добре поддържана флотилия на Silbernagl се състои от 70 автобуса за градски и междуградски превоз, като те варират от компактни микробуси до двуетажни автобуси и са почти изключително от марките Mercedes-Benz и Setra. Основана през 1978 г. от Антон и Моника Силбернагл семейна фирма е една от най-успешните автобусни компании в Южен Тирол и предлага всички услуги, свързани с превоз на пътници, с помощта на повече от 100 служители.