fbpx Първите туристи в Слънчев браг почиват срещу 750 евро за седмица | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първите туристи в Слънчев браг почиват срещу 750 евро за седмица

Слънчев бряг посрещна първите 360 организирани туристи, с които бе даден неофициален старт на туристическия сезон в комплекса. Туристите пътуват по програма на австрийския Съюз на пенсионерите, избрал преди година българският курорт за място на своите „пролетни срещи”.

Възрастните хора бяха посрещнати в хотел „Еврика” по стара българска традиция – с хляб, сол, както и с по чашка ракия. Те бяха изненадани и очаровани от фолклорната програма, специално подготвена за тяхното посрещане. По-пъргавите от тях дори се включиха в хорото и веднага показаха желание да усвоят странните стъпки на българските танци.

Почивката на хората от третата възраст се организира от австрийския Съюз на пенсионерите чрез туроператорската фирма „Сениорен райзен” и нейният български партньор „Дестинейшън Туристик Сървисис”.

В рамките на програмата за 2014 г. за един месец – в края на април и началото на май, курортът ще бъде посетен общо от 6 500 туристи. Групите ще се сменят всяка седмица. Периодът преди активния туристически сезон е избран не случайно – организаторите на „пролетните срещи” считат, че той е най-подходящ, за да бъдат опознати страната и нейните жители.

35 специално обучени екскурзоводи българи, ще представят страната на възрастните австрийски туристи. Пакетът с мероприятия включва пътуване до Котел и Жеравна, целодневен тур “Созопол-Ропотамо“, посещение на Бургас, екскурзия до солниците на Поморие и дегустация в избата на „Черноморско злато“. Всяка седмица австрийските гости ще посещават бургаската опера, където специално за тях ще бъде изнасян тържествен концерт.

Членовете на австрийския Съюз на пенсионерите пътуват до България със собствени средства. Срещу 750 евро те получават самолетен билет, пълен пансион в четири звезден хотел с храна и напитки, плюс допълнителните мероприятия и екскурзии.