fbpx Първото BMW M3 Туринг, представено в България, съчетава М динамика и комфорт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първото BMW M3 Туринг, представено в България, съчетава М динамика и комфорт

В България бе представено първото BMW M3 Туринг, което комбинира състезателно усещане с особено индивидуален характер и разширени функционални възможности. Неговата задвижваща технология е изцяло насочена към страхотна М динамика и включва варианта на редовия шестцилиндров двигател с мощност 510 к.с. и технология M TwinPower Turbo, осемстепенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic и системата за задвижване на четирите колела M xDrive. Всичко това му дава ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,6 сек.

Най-новият модел на моделното семейство се предлага само като BMW M3 Competition Туринг с M xDriv. 

Технологията на окачването, съобразена както с мощностната характеристика на задвижването, така и със специфичната автомобилна концепция на BMW M3 Туринг, осигурява идеален баланс между спортна динамика и уверен комфорт на возене във всекидневието и при дълги пътувания. 

Серийното оборудване включва и ковани М алуминиеви джанти с размери 19 инча отпред и 20 инча отзад, които опционално могат да бъдат комплектовани с Track гуми. Системата за контрол на стабилността DSC е оборудвана с интегриран в управлението на двигателя контрол на сцеплението. Освен M Dynamic Mode BMW M3 Туринг серийно се оборудва и с функцията M Traction Control. С нея в режим 2WD на M xDrive водачът може да влияе на 10 степени на праговете на намеса на контрола на сцеплението, за да може при динамично шофиране по завои на състезателната писта внимателно да се доближи до граничния режим на динамиката на управлението.

Серийният BMW Curved Display в BMW M3 Туринг дава нова интерпретация на концентрираното върху динамиката изживяване в кокпита. Напълно дигиталната комбинация от индикатори се състои от 12,3-инчов информационен дисплей и контролен дисплей с диагонал 14,9 инча, които са разположени под общо, извито към водача стъкло. Информационният дисплей зад волана изобразява всички важни за пътуването данни с модерна графика и специфичен за М стил.

В задната част на BMW M3 Туринг на разположение на пътниците са три пълноценни места за седене. Облегалката на задната седалка се сгъва в съотношение 40 : 20 : 40. При сгъването на отделни или всички елементи в зависимост от нуждите вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 500 до 1 510 литра. 

Цена за България е 189 100 лв с ДДС (от юли 2023)