fbpx PSA и GM ще правят заедно следващото поколение малки лекотоварни автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

PSA и GM ще правят заедно следващото поколение малки лекотоварни автомобили

PSA и GM ще правят заедно следващото поколение малки лекотоварни автомобили

PSA Peugeot Citroën (PSA) и General Motors (GM) обявиха, че като част от съществуващото между тях споразумение за съдружие, следващото поколение малки лекотоварни автомобили (сегмент B-LCV) на двете компании ще се произвежда в завода на PSA във Виго, Испания.

Автомобилите ще заместят Citroën Berlingo, Peugeot Partner и Opel/Vauxhall Combo. Tе ще бъдат разработени на основата на последната архитектура на PSA за лекотоварни автомобили. Първите бройки ще излязат на пазара през 2018 година. Автомобилите на двете компании ще се различават и ще съответват по външност на техните марки.

Тази програма е третата от общо трите съвместни проекта, които бяха договорени от двете страни със споразумение от декември 2013 г. Другите проекти включват производството на B-MPV (мултифункционални автомобили от B-сегмент) в завода на GM в Сарагоса, Испания и C-CUV (кросоувъри в C-сегмент) в завода на PSA в Сошо, Франция.