fbpx Пътят към по-доброто | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Пътят към по-доброто

Демокрацията в този й вид не е най-доброто нещо, измислено на този свят. Лесно е да се цитира Уинстън Чърчил, казвайки, че това е най-доброто нещо, измислено някога. Ами да – ако цитираме политици, дори и много велики от 40-те години на миналия век и ги поставим в тогавашната действителност, може и да се получи.

Но ние отдавна вече не сме в тази действителност. Бих казал, че не само светът се е променил, но вече сме на друга планета, съвсем, съвсем различна. И няма нищо общо дори с десетина години назад, не въобще да не говорим за повече от половин век. 
Е, кое сега е най-доброто?

Това сигурно е въпрос за милион, дори и вече за милиард долара. Но някои неща са очевидни – контролът над предизборните обещания вече е много по-лесен, социалните медии, изкуственият интелект и въобще така наречените електронни правителства са неща, които могат да направят живота на политиците много по-лесен – обещаваш, но не изпълняваш, а електронната система в същата минута ти забранява достъпа до правителствената или парламентарната ти стая.

Е, това вече може да проправи път към по-добрата система. Със сигурност.