Рали България тази година събира 27 екипажа

Организаторите на рали „България” са готови за провеждането на 42-ото издание на най-голямото автомобилно състезание у нас, V кръг от европейския рали шампионат за 2011 година. Министърът на спорта Свилен Нейков, пожела успех на състезанието и четвърта българска победа в историята на състезанието. За 41 години история три пъти български пилоти са печелили най-голямото ни състезание: Илия Чубриков (1971), Димитър Илиев (2007) и Крум Дончев (2008). Отсечките са подготвени за старта на състезанието, както и новият сервизен парк в Самоков. Отдалеченият сервиз е на площада в Костенец. В ралито на старт ще застанат 27 екипажа, водени от двукратният европейски шампион Лука Росети.

От утре екипажите започват опознаването на скоростните отсечки на рали „България”, а в петък преди обед е административният и технически преглед на екипажите и автомобилите.

Шейкдаунът на рали „България” ще е на трасето от Бели Искър към Боровец от 14 до 16 часа в петък, а самият стар е също в курорта от 20.00 часа пред хотел „Рила”.