fbpx Разработва се инвестиционна карта на България в областта на туризма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Разработва се инвестиционна карта на България в областта на туризма

Министерството на туризма разработва инвестиционна карта на България в областта на туризма. Вече са изпратени писма до общините, за да предоставят по няколко предложения, които могат да представляват интерес за чуждестранните инвеститори. Министерството ще има грижата да направи маркетинговото им оформление и да ги представя при международни участия. Това обясни министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представителите на смесени палати, камари, клубове и съвети в България.

„Създаването на картата е част от стъпките за превръщането на Министерството на туризма в „one-stop-shop” за големи инвеститори в сферата на туризма“, каза министър Ангелкова. По думите й целта да се облекчат административните процедури при заявен интерес от стратегически инвеститори. Тя обясни, че през последните месеци е провела срещи с представители на няколко световни хотелски вериги и е представила възможностите за инвестиции в страната ни.