fbpx Ремонтираха второкласни пътища в Северозападна и Централна Северна България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ремонтираха второкласни пътища в Северозападна и Централна Северна България

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри ЛОТ 2 от Програмата за рехабилитация на пътната инфраструктура. По проекта са реконструирани четири участъка от второкласните пътища Враца-Оряхово, Гиген-Милковица и Плевен-Троян-Кърнаре с обща дължина 44,610 км. Строително-монтажните работи, изпълнени от Сдружение “Трейс-Плевен”, са на стойност 24 304 118 лева. Финансирането е осигурено по линия на Световната банка и от държавния бюджет.

Някога оттук е минавал прочутият път Виа Траяна, построен от римския император Траян Август, каза министър Павлова. Днес Беклемето е курортна местност, подходяща както за зимен, така и за летен туризъм. Тук се намира най-добрата писта за биатлон и ски-бягане, която отговаря на международните стандарти, допълни тя. Строителният надзор е на стойност 998 904 лева и е изпълнен от сдружение “Пътконсулт 2000-Три Ес” и „Пътинвестинженеринг” АД.

Ремонт на различните участъци за последно е правен през периода 1982-1985 г. В резултат на обновяването ще се повиши безопасността на движение в Северозападна и Централна Северна област.