fbpx Renault Captur донесе 15-и 5-звезден рейтинг от EURO NCAP | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault Captur донесе 15-и 5-звезден рейтинг от EURO NCAP

Renault Captur получи 5 звезди след пасивните тестове за безопасност, проведени от Euro NCAP. Резултатът бе постигнат независимо от допълнителното усложняване на процедурата на независимия орган през януари 2013. Така той стана 15-ия модел на Renault, отличен с максималните 5 звезди на Euro NCAP за пасивна безопасност.
При челен сблъсък пътниците отпред са предпазени от две високоефективни въздушни възглавници, както и от предпазни колани с преобтегачи и ограничители на теглото, калибрирани на 400daN. В Easy Life чекмеджето са внедрени предпазващи зони с цел подобряване защитата на коленете и пищялите на пътника. Всички задни седалки са оборудвани с 3-точкови предпазни колани, а външните места – и с ограничители на теглото.

С цел засичане на сблъсъци и до два пъти по-бърза реакция, Renault Captur е снабден с по два засичащи сензора от двете страни, един в предните врати и втори в В-колоните. Специфичен алгоритъм настройва начина, по който се разгъват новото поколение въздушни възглавници, предпазващи главата и гръдния кош, за да отговорят на силата на удара.
Комбинирани с тестовете за челен сблъсък и удар отзад, тези резултати помогнаха Renault Captur да получи 32 от възможните 36 точки за защита на възрастните пътници в купето, което е един от най-добрите резултати, записвани някога в сегмента на малките автомобили.
Рейтингът за детската безопасност е един от най-добрите в сегмент В - 39 точки от възможни 49.
Предната част на Captur е проектирана така, че да минимизира травмите на пешеходците. Бронята няма изпъкнали ръбове, докато долната част на челното стъкло, която обикновено е много здрава, е проектирана да намали риска от нараняване при сблъсък. Междувременно, височината на капака на двигателя е увеличена с цел внедряване на деформируема зона между структурата и най-горните части на двигателя.