Renault отбелязва 120 години с иновативна инсталация

Renault отбелязва 120 години с иновативна инсталация

 

Renault разказва историята на марката чрез иновативна инсталация, представяща емблематичните модели през различните десетилетия. Освен с известните модели на Renault посетителите ще могат да се запознаят и с факти от историята на България през съответните десетилетия. Инсталацията ще обиколи дилърствата на марката из цялата страна през различни периоди до края на годината.

Част от моделите, които са  представени чрез инсталацията са:

Renault Type A - Voiturette (1898) първият Renault автомобил - Type A, сглобен от Луи Рено, е представен за първи път на хълма Монмартър по стръмната улица Rue Lepic. Иновативната предавателна кутия с директно задвижване и предно разположения двигател на Type A са характеристики, използвани при производството и на съвременните автомобили. Впечатлени от лекотата и лесното управление, присъстващите на Rue Lepic веднага правят поръчки за автомобила.
 

Renault 4CV (1947), който се превръща в символ на свободата за Франция след Втората световна война. Харесван от работници, търговци и дори спортисти, моделът впечатлява всички социални прослойки и поколения. Слоганът "Четири врати, четири седалки, двигател с четири конски сили" изразява това, което го прави толкова популярен - забележителен простор благодарение на равния под и задно разположения двигател.

Революционният за времето си Renault 16 (1965) - първият автомобил с равен под и врата на багажника.
 

Facebook коментари