fbpx Renault отново подкрепя електрическите автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault отново подкрепя електрическите автомобили

Renault подкрепя развитието на електрическата индустрия във Франция като част от провеждащите се преговори с LG Chem. Окончателно споразумение се очаква през втората половина на 2013 г. Провеждащите се в момента преговори засягат нова фаза в проучването и разработването на следващо поколение електрически батерии, като част от тристранно проекто-споразумение, включващо Renault, CEA (French Alternative Energies и Atomic Energy Commission) и LG Chem. Целта на това споразумение е разработването на следващо поколение батерии, производството на които да започне в началото на 2017 г.
Също така изграждане на европейски завод за батерии във Франция, ръководено от LG Chem. Този завод ще произвежда батерии от настоящото поколение от края на 2015 г. и, от началото на 2017 г., батерии от новото поколение, резултат от споразумението между Renault, CEA и LG Chem.

През 2010 г. Renault и CEA поставиха началото на стратегическо партньорство в областите на екологично чистите автомобили и мобилността за всички. Като част от това партньорство те подписаха няколко споразумения в областта на научните изследвания, включително договор за стратегическо сътрудничество в сферата на новите технологии за електрически батерии. Общата лаборатория между Renault и CEA за “батерии от ново поколение”, създадена като част от това споразумение, бе натоварена със задачата за разработването на нова технология за литиево-йонните батерии в средносрочен план. Проведените от лабораторията проучвания, годишният бюджет на която от 2010 г. насам е около 15 млн. евро, вече са достигнали такъв етап от своето развитие, който позволява планирането на реални изпитания с производител.

В резултат на това, в момента се финализира тристранният договор между Renault, CEA и LG Chem, който трябва да бъде подписан следващия септември.