Renault стартира програма за безопасност за малките

Инициативата, която до сега носеше името «Безопасност за всички» през есента на 2011г. стартира под името «Безопасност и Мобилност за всички». В 119 СОУ «Академик Михаил Арнаудов» в София, директори и преподаватели от столичните училища имаха възможност да се запознаят с новостите по програмата и с новите учебни материали, разпространявани безплатно от Renault.
През месец декември учениците, не само от столицата, но и от други големи и малки български градове ще получат заявените от тях материали и ще започнат учебна дейсност с тях.

Две са основните новости в учебните пособия: Освен модула «Безопасност за всички» обучаващ в безопасност на пътя е добавен втори модул «Мобилност за всички» представящ, по достъпен за на-малките начин, информация за това какво представляват вятърна, слънчева и хидроенергия, рециклиране, какви са алтернативните начини на придвижване в градска среда, както други полезни и актуални за обществото ни понятия.
Втората промяна е свързана с разширяване възрастовия обхват на програмата. От тази учебна година разработените от специалисти и педагози във Франция материали са адаптирани за две възрастови групи и обхващат повече класове. Всички ученици от 1ви до 4ти клас включително могат да усвояват знания чрез интерактивни методи. Игри и задачи заинтригуват децата и им дават възможност сами да открият как да ценят заобикалящия ги свят и да се чувстват сигурни на пътя.

По традиция, финален етап на инициативата е Международният конкурс за рисунка, в който децата споделят по достъпен за тях начин наученото в часовете и дават израз на своите идеи по темите за бесопасността на пътя и отговорното отношение към природата. Финалистите в Националния конкурс, участват в Международната среща на финалистите в Дисниленд, Париж през юни 2012, където ще се срещнат ссъс воите връстници от всички страни участнички.

Facebook comments