fbpx Родителите могат да следят децата чрез смарт часовник | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Родителите могат да следят децата чрез смарт часовник

Родителите могат да следят децата чрез смарт часовник

Часовник, разработка на българската компания „Алтерко Роботикс“, дава възможност на родителите да следят локацията на своето дете и да комуникират с него 24/7. Той служи едновременно като GPS, GSM и смарт часовник и помага на родителите да са по-спокойни относно безопасността на детето.

Часовникът разполага с вграден GPS модул, като информацията за локализацията се обновява на всеки 60 секунди в приложението, а то може да бъде изтеглено безплатно както от Google Play, така и от Apple Store. Родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. Например ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, се създава такава зона около училището и ако то напусне този обхват, часовникът веднага алармира родителя. Съща така, ако детето свали часовника, родителят получава нотификация и данни за мястото, където се намира устройството благодарение на вградения сензор за допир.

Друга интересна функция е възможността родителят да получи предупреждение, ако детето се движи с необичайно висока скорост – над 50 км/ч. Тогава можете да накарате часовника да ви се обади сам и да чуете какво се случва с детето.

Часовникът разполага и със SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай.

Устройството може да пасне идеално на всяка детска ръчичка, защото има мека силиконова каишка, чийто диаметърът може да се наглася от 13 до 18,5 см, освен това е суперлек – само 40 грама. Батериято издържа до 30 часа на постоянна работа.

facebook коментари